logo
Domotica

Domotica staat voor een slimme en comfortabele installatie in uw woning, kantoor of winkel enz. Met domotica kunt u o.a. uw verlichting, audio, rolluiken en temperatuursregeling bedienen en combineren met één bedieningssysteem. Zo kunt u bijvoorbeeld met 1 druk op de knop uw gordijnen sluiten, uw verwarming hoger zetten en de verlichting in schakelen in een vooraf geprogrammeerde lichtscene. Dit kan zowel draadloos (Funk) als bedraad (Niko Home Control of KNX) worden gerealiseerd. Het Funk systeem wordt meestal in bestaande situaties toegepast, en gelang de wensen kan bij nieuwbouw of renovatie worden gekozen voor bijvoorbeeld Niko Home Control of KNX. Ook op het gebied van veiligheid is domotica een uitkomst. Zo gaat bijvoorbeeld de verlichting binnen of buiten automatisch aan als het donker wordt en kan de verlichting buiten bij beweging oplopen van een gedimde stand naar 100% ter oriëntatie of als schrikverlichting. Ook kan bij afwezigheid de verlichting worden ingeschakeld op verschillende tijden in verschillende vertrekken zodat uw aanwezigheid wordt gesimuleerd. In combinatie met uw alarmsysteem kan bij een inbraakalarm alle verlichting voluit ingeschakeld worden. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van wat er binnen Domotica allemaal mogelijk is. Klein Geltink elektrotechniek heeft jarenlange ervaring in het programmeren en inbedrijfstellen van domoticasystemen zoals KNX. Wij adviseren u hier uiteraard graag over.


logo
Inbraakbeveiliging

Helaas wordt er regelmatig ingebroken en kunt u worden geconfronteerd met de materiële en immateriële schade die inbrekers veroorzaken. Het nemen van inbraakpreventieve maatregelen kan de kans op een inbraak verkleinen en geven u daarnaast een veilig gevoel. Door organisatorische, bouwkundige en elektronische maatregelen kan de inbraakgevoeligheid van uw bedrijf of woning worden verkleind. Klein Geltink elektrotechniek kan voor u een elektronisch inbraaksysteem installeren dat voldoet aan uw wensen, en waarbij veiligheid en comfort centraal staan. Bij het beveiligen van uw woning kunt u op zeer eenvoudige wijze ervoor kiezen om de gehele woning, of om een gedeelte van de woning in te schakelen. Zo kunt u ’s nachts de begane grond inschakelen terwijl u op de verdieping vrij kunt bewegen zodat u met een gerust gevoel kunt gaan slapen. De doormelding van een alarm situatie kan via de meldkamer of via een eenvoudige SMS functie naar uw mobiele telefoon. Naast de conventionele alarmsystemen zijn er ook zeer betrouwbare en gebruiksvriendelijke draadloze systemen verkrijgbaar. Deze systemen zijn ideaal voor bestaande woningen waar u geen gootjes of hak- en breekwerk wenst.


logo
Keuringen en inspectie

De NEN 3140 keuring wordt steeds belangrijker om te controleren of u een deugdelijke elektrotechnische installatie heeft. Jaarlijks laten al veel bedrijven zoals winkels, zorgtehuizen en kantoren hun installatie inspecteren op veiligheid en goed onderhoud. Een werkgever is verantwoordelijk en draagt de zorgplicht voor een veilige werkomgeving voor zijn personeel. Hieronder valt onder andere het gevaar van onveilige elektrotechnische installaties. Met een NEN 3140 keuringsrapport kan de werkgever aantonen dat de elektrotechnische installatie gekeurd is. Ook verzekeringsmaatschappijen eisen steeds vaker een NEN 3140-inspectie om schade veroorzaakt door brand te dekken. Hiermee is soms een forse verlaging van de premie mogelijk. Met een NEN 3140-inspectie wordt de kans op uitval van bedrijfsprocessen verkleind.


logo
Datanetwerken

Voor complete datanetwerken kunt u bij Klein Geltink elektrotechniek terecht. Het intensieve gebruik van internet en e-mail heeft het belang van goede netwerken nog belangrijker gemaakt. Programma’s, bestanden en printers worden via netwerken gedeeld. Klein Geltink elektrotechniek is uw aanspreekpunt voor betrouwbare datanetwerken. Uiteraard kunnen we een datanetwerk combineren met andere communicatievoorzieningen.